Cele mai bune idei de amenajare a unei bucatarii mici

Decorarea casei Lifestyle

Bucataria este inima oricarei case. Este locul in care ne intalnim cu familia si prietenii, unde gatim cele mai delicioase mancaruri si, poate, unde ne petrecem cele mai multe momente speciale. Dar ce se intampla atunci cand avem o bucatarie mica? Sa nu disperam! Acest articol iti va oferi cele mai bune idei de amenajare a unei bucatarii mici, astfel incat sa o transformi intr-un spatiu functional si placut.

1. Optimizarea spatiului

Alegerea mobilei inteligente

Una dintre cele mai importante idei de amenajare a unei bucatarii mici este sa alegem mobila inteligenta si practica. Opteaza pentru dulapuri si rafturi care sa iti ofere spatiu de depozitare in plus. Poti utiliza dulapuri suspendate pentru a economisi spatiu in pardoseala si pentru a crea un aspect mai aerisit. De asemenea, poti opta pentru rafturi deschise, care vor crea o senzatie de spatiu mai mare.

Exploatarea spatiului vertical

Un truc ingenios pentru a maximiza spatiul dintr-o bucatarie mica este sa exploatezi spatiul vertical. Montarea unor suporturi de tavi sau organizoare pe pereti poate fi o solutie excelenta pentru a-ti expune tacamurile sau ustensilele de bucatarie. De asemenea, poti atasa suporturi pentru condimente pe interiorul usilor dulapurilor.

2. Culori si iluminare

Culori luminoase

Atunci cand amenajezi o bucatarie mica, culorile luminoase sunt o alegere ideala pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare. Culorile precum alb, crem sau nuante deschise de galben vor reflecta lumina si vor face ca bucataria sa para mai aerisita si mai spatioasa.

Iluminare naturala

O alta idee importanta de amenajare a unei bucatarii mici este sa valorifici iluminarea naturala. Daca ai fereastra in bucatarie, asigura-te ca nu este blocata de mobila sau draperii grele. Poti utiliza folie mata pe geamuri pentru a obtine intimitate si a permite totusi luminii sa patrunda in camera.

3. Blaturi si spatiu de lucru

Foloseste blaturi extensibile

Daca ai o bucatarie mica, probabil ca spatiul de lucru reprezinta o provocare. O idee excelenta pentru a rezolva aceasta problema este sa optezi pentru blaturi extensibile. Acestea pot fi pliate atunci cand nu sunt folosite, astfel incat sa eliberezi spatiu in bucatarie. Cand ai nevoie de mai mult spatiu pentru a gati, doar desfasoara blaturile extensibile.

Alege electrocasnice integrate

Un alt truc pentru a economisi spatiu in bucatarie este sa optezi pentru electrocasnice integrate. De exemplu, un cuptor incorporat intr-un dulap sau un frigider de dimensiuni reduse, integrate in mobilierul de bucatarie, vor face ca spatiul sa para mai organizat si mai ingrijit.

4. Trucuri ingenioase pentru depozitare

Utilizarea spatiului sub blat

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei bucatarii mici este ca poti utiliza spatiul sub blat intr-un mod inteligent. Poti adauga sertare si dulapuri suplimentare sub blat pentru a depozita vasele si ustensilele de bucatarie. De asemenea, poti utiliza suporturi de perete pentru a depozita cutitele sau ustensilele mai mici.

Utilizarea spatiului vertical in dulapuri

Dulapurile suspendate nu sunt singurul mod de a exploata spatiul vertical. Poti adauga rafturi suplimentare in dulapurile obisnuite pentru a depozita farfuriile sau paharele. Astfel, vei crea mai mult spatiu in dulapuri si vei face ca totul sa fie mai usor de gasit.

Amenajarea unei bucatarii mici poate fi o provocare, dar cu putina planificare si cateva trucuri inteligente, poti transforma acest spatiu intr-un loc functional si placut. Alegerea mobilierului potrivit, exploatarea spatiului vertical, folosirea culorilor luminoase si a iluminarii naturale, precum si utilizarea inteligenta a spatiului de lucru si a solutiilor de depozitare, pot face minuni intr-o bucatarie mica.

Asa ca nu te descuraja de marimea bucatariei tale si incepe sa pui in practica aceste idei! Transforma-ti bucataria intr-un spatiu functional, plin de personalitate si in care sa te simti cu adevarat acasa.

Distribuie Articolul